Rólam

Nem voltam mindig “konyhatündér” és a helyes táplálkozás sem érdekelt különösebben. Aztán megjelentek az első tünetek, kellemetlenekké váltak a nappalok, sőt, néha az éjszakák is. Át kellett gondolnom, hogy vajon mi lehet a probléma és akárhogy is törtem a fejem, mindig arra jutottam, hogy bizony az étkezés lesz a ludas. Amikor már tűrhetetlenné vált a helyzet (akkortájt rendkívül könnyedén csúszott le egymás után akár két tábla csokoládé is) elmentem kivizsgáltatni magam.
E-mailen érkezett meg az eredmény és én abban a pillanatban belevágtam a váltásba. (Ekkor 69 kg voltam.) Egyáltalán nem volt egyszerű és még csak nem is tartom okos döntésnek, de nagyon szerettem volna, hogy jobb legyen, így előbb cselekedtem és csak aztán zárkóztattam fel a tudást hozzá. (Visszagondolva ezt ebben a sorrendben nem ajánlanám senkinek, de hát ha valaki, én aztán tudok hirtelen döntéseket hozni.) Mindennek már több éve. (Most 54 kg vagyok.) Azóta rengeteget olvasok, nagyon érdekel a helyes táplálkozás és végre tényleg érzem, hogy “az vagyok, amit megeszem”. Először a tejtermékeket és a tojást hagytam el, tavaly pedig a húst is. Viszont nem görcsölök rá, mert az evést szerintem élvezni kell, így ha elutazunk valahova és nincs lehetőségem növényi ételt fogyasztani, akkor például néha eszem tejterméket. (Nem hiszek az önsanyargatásban, főleg nem az evés terén, próbáltam, nem ment…).

Egy biztos, senkit sem szeretnék megtéríteni. Nem vagyok szakember, én is csak kísérletezem és még mindig nap mint nap tanulok. Viszont ami finom az finom és szeretnék azoknak segíteni a receptjeimmel, akik éppen táplálkozásmódot váltanak, vagy csak kipróbálnának valami újat. Szeretném megmutatni, hogy a növényi ételek nem merülnek ki a fagyasztott zöldségköretben és ha igazán őszinte akarok lenni, életemben nem ettem még ennyi ízt.
Az életem részévé vált a tudatosabb vásárlás is, amit csak lehet csomagolásmentesen próbálok beszerezni. Nagyobb hangsúlyt fektetek a környezetre és hiszek abban, hogy a (még közel sem tökéletes) törekvéseim jelentenek valamit a Földnek.

Szóval ha Te is most vágsz bele valamilyen változtatásba, vagy csak szeretnél finomat enni, akkor itt kedvedre böngészhetsz. Megtalálsz az instagramon és a pinteresten is.

Ha elkészítetted valamelyik receptemet, jelölj meg bátran, így én is visszajelzést kapok arról milyen fajta ételeket kedvelsz, illetve hogy érthetőek, elérhetőek a receptjeim.

Szeretnék köszönetet mondani minden támogató lelkecskének, köszönöm az eddigi segítséget és hogy velem vagytok! ♥

Az oldalamon megjelenő tartalom (receptek, fényképek, stb.) a saját szellemi tulajdonomat képezik (lásd: 2016. évi XCIII. törvény). Ezek közül bármit átvenni csak módosítás nélkül, a forrás (linkkel hivatkozva: foolforplants.hu) megjelölésével és az írásbeli engedélyemmel lehet (foolforplants@icloud.com).

Pin It