Idén többször is nekifutottam a csokihabnak, de valahogy nem jártam sikerrel. Megesett, hogy nem voltam elég türelmes és nem jutottam el a tényleges hab állagig, olyan is volt, hogy nagyon kiéreztem a végén a csicseriborsó ízét. Bevallom, egy időre el is ment tőle a kedvem. Aztán pár hete újra eszembe jutott. Nem volt bennem extra vágy, hogy “juj, most akkor is sikerülnie kell”, csak úgy nekiláttam. Azt hiszem ez kellett…..kicsit elengedni és máris sikerült. Azóta többször is megjelent nálunk az étlapon, úgyhogy nagyon hálás vagyok érte, hogy nem adtam fel.☺️

Hozzávalók:

•kb. 2 dl csicseriborsólé (ezt a mennyiséget a 240 g töltősúllyal rendelkező csicseriborsó konzervből lehet kinyerni)
•1/4 tk almaecet (a kemény habhoz elengedhetetlen)
•150 g vegán étcsokoládé (szükség szerint cukormentes)
•15 g eritrit porrá őrölve (kávédarálóval őröltem porrá)

Elkészítés:

♥ Vízgőz felett, folyamatos kevergetés mellett megolvasztom az étcsokoládét, majd félrerakom hűlni.
♥ A csicserihab elkészítéséhez álló konyhai robotgépet használok (próbáltam kézi mixerrel is, de az állóval sikerült eddig a legjobban). Beleöntöm a keverőtálba a csicseri levet, hozzáadom az ecetet és maximális fokozaton addig dolgoztatom, amíg kemény habot nem kapok (kb. 12-15 perc). Ekkor lassan hozzáadom az édesítőt, majd további 2 percig hagyom dolgozni a gépet. Akkor vagyok kész, ha a gépet leállítva a habverőről nem folyik le a habom, meg sem mozdul.
♥ Innentől nincs szükség tovább a robotgépre. A kapott habba fokozatosan adagolva spatula segítségével belekeverem a langyos étcsokoládét (melegen nem!!, maximum langyos lehet), és lassú mozdulatokkal, óvatosan eldolgozom, amíg teljesen homogén nem lesz és már nincs az alján eldolgozatlan csoki. Ekkor tetszőleges méretű üvegekbe öntöm, lezárom és hagyom egy éjszakát pihenni, hogy teljesen összeálljon (általában este készítem, így másnap reggel már fogyasztható).
♥ Gyümölcsökkel és étcsokoládéval szoktam tálalni, de mindenki azt rak rá, amit csak szeretne😉

Add a szíved, ha tetszett a vegán csokihab receptem és persze fordulj hozzám bátran, ha kérdésed vagy észrevételed van!
Megtalálsz instagramon és pinteresten is. Jelölj meg, ha elkészítetted a receptem #foolforplants

Comments are closed.

Pin It