Biztos volt már olyan élményben részetek, hogy beleharaptatok valamibe és végül le sem tudtatok állni vele. Na ez tipikusan az a fajta édesség, egy igazi ízbomba!

A recept mindössze négy hozzávalóból áll és nincs másra szükség, csak két kezecskére és egy jó késes aprítóra! Hogy mi a négy hozzávaló?

•Datolya
•Keserű kakaópor
•Konzerves kókusztej (nem light)
•Kókuszliszt

A datolya adja a karamellás ízvilágot – imádok vele édesíteni – és a kókusztejjel kombinálva igencsak “ujjmegnyalós”. A keserű kakaópor elengedhetetlen a csokisság elérése érdekében, a kókuszliszt pedig az állagért felel.

Hozzávalók (8db):

•150 g aszalt datolya (mag nélkül)
•85 g konzerves kókusztej (nem light, szobahőmérsékletű)
•40 g keserű kakaópor (+ pár evőkanál a golyók megforgatsához)
•20 g kókuszliszt (én házit használtam, de a bolti is jó)

Elkészítés:

♥A datolyát 10 percre forró vízbe áztatom, majd leszűröm és melegvízzel picit átmosom.
♥Ezután a datolyát és a kókusztejet (ez utóbbit használat előtt felrázom) késes aprítóba rakom és addig aprítom, amíg homogén krémet nem kapok (olyan lesz, mint a karamell). Végül hozzáadom a kakaóport is a kókuszliszttel együtt és csomómentesre dolgozom a géppel.
♥A kész masszát átszedem egy üvegedénybe és két órára hűtőbe rakom. A két óra letelte után enyhén nedves kézzel nyolc, lehetőleg egyforma méretű golyót formálok belőle, majd megforgatom őket kakaóporban. A kész golyókat tiszta, zárható üvegedénybe helyezem és további két órára visszateszem a hűtőbe pihenni.

Add a szíved, ha tetszett a vegán csokis trüffel receptem és persze fordulj hozzám bátran, ha kérdésed vagy észrevételed van!
Megtalálsz instagramon és pinteresten is. Jelölj meg, ha elkészítetted a receptem
#foolforplants

Comments are closed.

Pin It