Megígértem nővéremnek, hogy a bébiknek (tök mindegy mekkorák, nekem már örökké bébik lesznek) valami finom, házi készítésű édességet viszek télapóra. Amúgy is ez lett volna a tervem, nem akartam bolti mikulással beállítani, plusz imádok örömet okozni a receptjeimmel, szóval az ilyen kérést duplán szívesen teljesítem.

Olyan sikeres lett ez az édesség, hogy végül háromszor kellett elkészítenem, mert két adagot megettünk az urammal (ezalatt azt értem, hogy én megettem a 85%-át, Ő meg a maradék 15-öt.)

Ez egy nagyon egyszerű recept, mindössze négy hozzávalóból: csokoládé, kókuszolaj, mogyoróvaj, eper lekvár. Simán elkészíthető cukormentesen is, csak akkor minden alapanyagból cukormenteset kell vásárolni.
(Házi mogyoróvaj receptet itt találsz.)

Hozzávalók:

•280 g vegán étcsokoládé
•40 g kókuszolaj
•12 tk mogyoróvaj (kb.120 g)
•12 tk eper lekvár (kb.120 g)

Elkészítés:

♥ 12 adagos muffin formát kibélelek muffin papírral.
♥ Vízgőz felett, folyamatos kevergetés mellett megolvasztom a csokoládé és a kókuszolaj felét (tehát 140 g csokit és 20 g kókuszolajat), majd mindegyik formába egy evőkanálnyi olvasztott csokit öntök. Ezután minden formát egyesével kiveszek és egy kicsit megforgatom bennük a csokit úgy, hogy a muffinpapír oldala is (kb. 3/4 magasságig, de attól függ mekkora a papír) csokis legyen, majd beteszem a fagyasztóba 10 percre.
♥ Ha letelt a 10 perc, előveszem a muffin formát a fagyasztóból és elkezdem beleadagolni a mogyoróvajat. (Házi mogyoróvajat használtam. Bolti és házi esetében is FONTOS, hogy előtte hűtőbe legyen rakva legalább két órára, hogy kézzel formázható legyen.) Egy púpos teáskanálnyi adagot kiveszek a mogyoróvajból, majd enyhén nedves kézzel golyót formázok belőle és szétlapítom. Ezt helyezem a csokirétegem tetejére. Mind a 12 formába rakok egy ilyen mogyoróvaj réteget (amit az ujjaimmal kicsit elegyengetek) majd jöhet az eper lekvár.
♥ Kimérek egy-egy púpos teáskanálnyi adagot a lekvárból is és óvatosan, egyenletesen szétoszlatom őket a mogyoróvaj rétegek tetején. Ha kész, mehet az egész a fagyasztóba 30 percre.
♥ Utolsó lépésként a csokoládé és a kókuszolaj másik felét is megolvasztom vízgőz fölött és minden formára annyit öntök, hogy ellepje (kb egy-egy evőkanál). Újra beteszem a fagyasztóba 30 percre, majd az összes tallért (papírral együtt) áthelyezem egy jól záródó üvegedénybe és a hűtőben tárolom tovább.

Add a szíved, ha tetszett a vegán csokistallér eper lekvárral és mogyoróvajjal töltve receptem és persze fordulj hozzám bátran, ha kérdésed vagy észrevételed van!
Megtalálsz instagramon és pinteresten is. Jelölj meg, ha elkészítetted a receptem ♥ #foolforplants

Comments are closed.

Pin It