Ha szereted azt a tipikus “fudgy” brownie állagot, akkor ez az a recept, amit kerestél. Az ízvilága egyszerű, de nagyszerű. Semmi cicoma és mégis valami hihetetlen jó.

Ezt az édesburgonyás változatát egy ideje már készítgetem, de eddig magasan ez a verzió lett a legjobb. Hasonlóan a palacsintához ebből is lehet készíteni vagy ezerfélét. Mást lehet kihozni olvasztott csokoládéval és mást kakaóporral, de kombinálva is lehet különböző csodákat kreálni.

Egyáltalán nem érződik az édesburgonya íze, mégis nagyon jól kiegyensúlyozza a receptet.
Az ilyen burgonya alapú receptek mindig kicsit megfoghatatlanok, nem lehet olyan pontosan behatárolni a mennyiségét, mint a lisztnek, vagy a cukornak, ezért írtam körülbelült.

Hozzávalók:

•kb. 310-350 g édesburgonya
•100 g szójatej
•60 g datolya szirup
•25 g kókuszolaj
•120 g zabpehely őrölve (kávédarálóval őröltem lisztté)
•50 g keserű kakaópor
•1 tk sütőpor
•1 ek vanília őrlemény
•1 csipet só
•25 g barnacukor
•150 g vegán csokipasztilla a tésztába + 25 g szétszórva a tetjére

Elkészítés:

♥ A krumplit puhára főzöm, majd hagyom kicsit hűlni. Megszabadítom a héjától, késes aprítóba teszem a szójatejjel, a datolyasziruppal és a kókuszolajjal együtt és teljesen pépesre dolgozom.
♥ Előmelegítem a sütőt 160 fokra és kibélelek egy kb. 17×17 cm-es hőálló kerámiatálat sütőpapírral.
♥ Egy tálban összekeverem a lisztet a kakaóporral, a sütőporral, a vanília őrleménnyel, a barna cukorral, a sóval és a csokipasztillával, majd hozzáöntöm az édesburgonyás pépet is és csomómentesre dolgozom.
♥ Ezután az egészet átöntöm a kerámiatálba és megszórom a maradék csokipasztillával (ez utóbbit picit belelapogatom a tésztába egy spatula segítségével).
♥ A tálat behelyezem az előmelegített sütőbe kb. 30 percre (a hőfok és a sütési idő sütőnként eltérő lehet).
♥ Ha elkészült hagyom kihűlni – én többnyire át szoktam helyezni a sütirácsomra -, majd mehet a hűtőbe, akár előre felszeletelve és tárolóba rakva, akár letakarva ugyanabban az edényben, amiben sült.

Add a szíved, ha tetszett a vegán édesburgonyás brownie receptem és persze fordulj hozzám bátran, ha kérdésed vagy észrevételed van!
Megtalálsz instagramon és pinteresten is. Jelölj meg, ha elkészítetted a receptem ♥ #foolforplants

Comments are closed.

Pin It