Reggelire inkább sósat, mintsem édeset szoktam kívánni és mint ahogy a csicseriborsóból is lehet édességet készíteni, úgy a palacsintának is létezik sós verziója.

Ha úgy nézzük, ez egy amerikai-palacsintabőrbe bújtatott omlett recept csicseriborsó lisztből, rizslisztből és zöldségekből. Mivel az Uram reggel edzős típus, igyekszem olyan reggelivel kedveskedni Neki, amit szívesen fogyaszt. Ez a palacsinta pont ilyen.

Hozzávalók:

Zöldséges részhez:
•50 g brokkoli
•2 db csiperke gomba (kb. 75 g)
•1/2 kisebb fej vöröshagyma
•só, bors, borsikafű
•olívaolaj a sütéshez

Palacsintatésztához:
•100 g csicseriborsó liszt
•30 g rizsliszt
•20 g tápióka keményítő
•1 tk sütőpor
•só, bors
•175 g víz
•olívaolaj a sütéshez (pár csepp, mert ecsettel viszem fel)

Elkészítés:

♥ Egy kisebb edénybe kevés vizet forralok, a brokkolit apró rózsákra bontom, átmosom, majd a forró vízbe teszem és kb. 3 percig főzöm. Ezután átteszem egy szűrőbe és hagyom lecsöpögni.
♥ A gombát megtisztítom (mindenki csinálja úgy, ahogyan tanulta, vagy ahogyan szereti: én meg szoktam szabadítani a felső rétegtől -hámozom vagy ha zsenge, csak picit megkapargatom -, majd gyorsan átöblítem vízzel és konyharuhával felitatom a vizet róla, hogy ne szívja magába.) és felszeletelem. Megszóróm sóval, borssal, borsikafűvel és óvatosan beleforgatom.
♥ A vöröshagymát meghámozom és felkockázom.
♥ Olívaolajon megpirítom a hagymát, ha üveges, mehet bele a gomba is. Közepes lángon pirítom, míg pirosas-aranybarna nem lesz. (Nem kell állandóan keverni, csak ügyeljünk rá, hogy ne égjen oda.)
♥ Amíg készül a gomba, elkészítem a palacsintatésztát. A leírt sorrendben összekeverek minden száraz összetevőt, majd hozzáadom a vizet és csomómentesre dolgozom egy spatula segítségével. Ha elkészült a gomba is a palacsintatésztához adom a brokkolival együtt és óvatosan összekeverem.
♥ Palacsintasütő serpenyőben minimális olajon (ecsettel szoktam felvinni pár cseppet, mindegyik pali előtt) kisütöm őket. Kis adagot szoktam egyszerre sütni és jól szétterítem, hogy rendesen átsülhessen.
♥Kb. 5-6 palacsinta készül ebből az adagból. Többnyire kókuszos szójajoghurttal, valamilyen friss hagymával és darált mandulával tálalom!

Tipp:
– Ne csinálj túl nagy palacsintákat, hogy könnyebben forgathasd!
– Mindig lapogasd le picit, hogy rendesen átsülhessen!

Add a szíved, ha tetszett a vegán gluténmentes zöldséges palacsinta receptem és persze fordulj hozzám bátran, ha kérdésed vagy észrevételed van!
Megtalálsz instagramon és pinteresten is. Jelölj meg, ha elkészítetted a receptem ♥ #foolforplants

Comments are closed.

Pin It