A házi granola készítése nagy álmom volt mindig is, mert rengetegféleképpen lehet kombinálni. Páldául lehet benne cserélgetni a magokat aszerint, hogy mi van éppen a polcon, vagy mihez van kedve az embernek és nem kell leragadni ugyanamellett az aszalvány mellett sem. Használd alapreceptként és kombináld kedvedre!

Hozzávalók:

•100 g nagyszemű zabpehely
•20 g kókuszreszelék
•2 ek őrölt lenmag (kávédarálóval őröltem meg)
•30 g dió (apró darabokra törtem az ujjaimmal)
•10 g kakaóbab töret
•30 g aszalt vörösáfonya
•1/2 tk fahéj
•1/2 tk vanília őrlemény
•50 g agavé szirup (vagy más folyékony édesítő)
•3 ek kókuszolaj (45 ml)

Elkészítés:

♥ Előmelegítem a sütőt 160 fokra.
♥ Egy keverőtálban a leírt sorrendben mindent összekeverek (előbb szárazak, aztán folyékonyak), majd átöntöm az üvegtálamra és alaposan lenyomkodom tenyérrel. (Én 20*20-as tálat használtam, amivel tökéletes vastagságú lett a granola rétegem.) Ha kész, a tálat behelyezem a sütőbe. (Majdnem legalul szoktam sütni, mert úgy sül át rendesen.)
♥ Kb. 25 percig sütöm, majd kiveszem és a sütőt gyorsan átállítom 180 fokra. A granolát egy spatulával jól átforgatom, újra lenyomkodom (vigyázzatok forró, ilyenkor már kanállal nyomkodjátok le), majd visszarakom sülni további 5-6 percre. Az általam megadott sütési idő nem szentírás, figyeljétek milyen a színe: aranybarna és középbarna kombináció a megfelelő.
♥ Az elkészült granolát kiveszem a sütőből és hagyom teljesen kihűlni. Ez alatt azt értem, hogy a tálat megemelve az alja is hideg. Ekkor egy spatulával alányúlok és elkezdem felszedni a granolámat. Látszik majd, milyen jól összeragadt és milyen mennyeien ropogós.😋
♥ Zárt üvegedényben és hűtőben tárolom, így marad ropogós!

Add a szíved, ha tetszett a vegán kókuszos granola receptem és persze fordulj hozzám bátran, ha kérdésed vagy észrevételed van!
Megtalálsz instagramon és pinteresten is. Jelölj meg, ha elkészítetted a receptem #foolforplants

Comments are closed.

Pin It