Az amerikai palacsinta még mindig nagy kedvencem. Imádom, hogy gyorsan elkészíthető és szanaszét variálhatom. Ez a hajdinás verzió szintén az egyik kísérletezgetésem végeredménye. Nagyon könnyed kis tészta, érdemes kipróbálni.

Évekkel ezelőtt találkoztam először a hajdina liszttel és egyáltalán nem volt instant szerelem. Nem tudtam megszokni azt a jellegzetes ízt, amit hordoz. Szerencsére nem fordultam el tőle, tovább próbálkoztam, mert annyira jótékony, hogy egyszerűen nem hagyhatom ki az étrendemből.

Azóta a mindennapjaim része, bátrabban használom és a kísérletezgetéseim egyik fő alapanyaga.

Lássuk hogy készül ez a palacsinta!

Hozzávalók:

Száraz hozzávalók:
•80 g hajdinaliszt
•20 g rizsliszt
•20 g tápióka keményítő
•15 g barna nádcukor
•1 tk sütőpor
•1 csipet só
•1/2 tk őrölt fahéj

Folyékony hozzávalók:
•180 g mandulatej
•10 g kókuszolaj (+a sütéshez)

Elkészítés:

♥ Egy tálban habverővel összekeverem a száraz összetevőket, majd hozzáadom a mandulatejet és az olajat és csomómentesre dolgozom.
♥ Palacsintasütő serpenyőben forrósítok egy kis kókuszolajat (én szilikon ecsettel szoktam felvinni az olajat, így egyenletesen szét tudom oszlatni, ennél nagyobb mennyiségre nincs szükség a sütéshez és így legalább nem csúszkál el a tésztám sem). A forró olajon kisütöm a palacsintákat (kicsi merőkanalat használok, amivel kb. 40 g tésztát tudok egyszerre a serpenyőbe adagolni). Minden egyes palacsintasütés előtt ecsettel kiolajozom a serpenyőt, hogy ne ragadjon le a tésztám.
♥ Kb. 7 db palacsinta készül belőle (tenyérnyi méretűek). Szerintem a palacsinta frissen jó, így én mindig annyit csinálok csak, amennyi egyből elfogy. Ha kettőnél többen eszitek, akkor érdemes megduplázni ezt az adagot.
♥ Általában házi mogyoróvajjal (receptet itt találsz) és valamilyen lekvárral fogyasztjuk. Nyamiiiiii!

Add a szíved, ha tetszett a vegán hajdinás amerikai palacsinta receptem és persze fordulj hozzám bátran, ha kérdésed vagy észrevételed van!
Megtalálsz instagramon és pinteresten is. Jelölj meg, ha elkészítetted a receptem ♥ #foolforplants

Comments are closed.

Pin It