Én és spenót, mi bizony nagy barátok vagyunk. Nem volt ez mindig így, gyerekkoromban nem haverkodtunk, de úgy látszik tényleg sokminden változik a korral. Most, hogy szeretjük egymást én és spenót, most már bármibe beleraknám, de az egyik kedvencem mégis ez az egyszerű recept.

Szeretem azokat a szószokat, amik krémként befedik a tésztát. Ebben most a sörélesztő pehely volt segítségemre. Nem kell nagy varázslatra gondolni, nem is kell hozzá ezer dolog, ráadásul gyorsan elkészül.

Hozzávalók:

•200 g bébispenót
•300 g koktél paradicsom
•4 nagyobb gerezd fokhagyma
•só, bors
•kb. 1 tk bazsalikom
•kb. 1 tk oregánó
•15 g sörélesztő pehely
•olívaolaj a főzéshez
•300 g tojásmentes tészta

Elkészítés:

♥ A spenótot megmosom és hagyom egy nagy szűrőben lecsöpögni. A fokhagymagerezdeket megpucolom és vékony szeletekre vágom. Egy lábosban felhevítem az olajat (kb. 4-5 ek) és megpirítom rajta a fokhagymát. Ha megpirult jöhet a bébispenót. Sózom, borsozom és megfonnyasztom. Ha kész, félrerakom kicsit hűlni és elkészítem a paradicsomot.
♥ A paradicsomokat megmosom és mindet négyfelé vágom, majd egy tálba helyezem. Sózom, borsozom, majd oregánóval és bazsalikommal fűszerezem (jól megforgatom a paradicsomokat, hogy mindenhol érje őket a fűszer). Egy serpenyőben felhevítek olívaolajat (kb. 2-3 ek), majd ráöntöm a paradicsomot és addig pirítom, még el nem fővi a levét. Ha kész, félrerakom.
♥ Megfőzöm a tésztát, de ügyelek rá, hogy még al dente állapotban leszűrjem. Ezt is félrerakom.
♥ Késes aprítóba helyezem a spenótot, hozzáöntöm a levét is, majd mehet rá a sörélesztő pehely. Összeturmixolom. A kapott szószt a paradicsomra öntöm és alágyújtok. Időközben összeforgatom őket, majd ráteszem a tésztát és jól beleforgatom a szószba, Felforrás után kb. még 1 percig főzöm és kész is vagyok!

Add a szíved, ha tetszett a vegán krémes, spenótos-paradicsomos tészta receptem és persze fordulj hozzám bátran, ha kérdésed vagy észrevételed van!
Megtalálsz instagramon és pinteresten is. Jelölj meg, ha elkészítetted a receptem #foolforplants

Comments are closed.

Pin It