Néha elkerüli a figyelmem, hogy milyen kincsek vannak a konyhaszekrényemben. A kandírozott ananász is éppen hogy csak nem szúrta ki a szemem eddig. Na de fátylat rá, mert olyan kekszet készítettem belőle, hogy hetedhét országból is a csodájára járnak… helyesbítek járnának, ha lehetne utazni.

Hozzávalók:

•100 g darált mandula
•40 g barna nádcukor
•25 g tápióka keményítő
•1/4 tk szódabikarbóna
•100 g vegán étcsokoládé pasztilla (vagy kisebb csoki darabok)
•60 g kandírozott ananász kocka
•75 g mandulatej
•20 g kókuszolaj

Elkészítés:

♥ Előmelegítem a sütőt 180 fokra és kibélelek egy nagy tepsit sütőpapírral.
♥ Egy keverőtálban összekeverem a darált mandulát a cukorral, a tápióka keményítővel és a szódabikarbónával, majd hozzáadom a csokoládét és a kandírozott ananászt is és jól elkeverem őket. Végül jöhet a mandulatej és az olaj is.
♥ Miután mindent jól eldolgoztam kicsit megnedvesítem a tenyereimet és – (én 10 részre osztottam) kivéve a tálból egy kisebb adagot – golyót formálok a masszámból, majd óvatosan szétlapítom a tenyereim közt kb. 0,5 cm vastagságúra, aztán ráhelyezem a sütőpapírral kibélelt tepsimre. Ezt addig folytatom, míg el nem fogy az egész masszám. Úgy helyezem az adagokat a sütőpapírra, hogy ne érjenek össze, legyen köztük egy kis távolság.
♥ Végül mehetnek a sütőbe. Kb. 20 percig sütöm őket 180 fokon (a hőfok és a sütési idő sütőnként eltérő lehet). Ha elkészültek, sütemény hűtőrácson szoktam őket hűlni hagyni és lezárt edényben, szobahőmérsékleten tárolom.

Add a szíved, ha tetszett a vegán mandulakeksz kandírozott ananásszal receptem és persze fordulj hozzám bátran, ha kérdésed vagy észrevételed van!
Megtalálsz instagramon és pinteresten is. Jelölj meg, ha elkészítetted a receptem ♥ #foolforplants

Comments are closed.

Pin It