Büszke tulajdonosa lettem egy négy darabos mini, kivehető aljú piteforma szettnek, amit azonnal le is teszteltem. Nagyon ízléses kis darabok, de lehet benevezek még négyre, hogy megduplázzam az adagot a jövőben, ha mondjuk vendégeink lennének!

Még Karácsony előtt feltankoltam magvakkal és miegyébbel, így nem kellett kimerészkednem a két ünnep közötti pánikvásárlók közé. (Aki most nem lát annak mondom, épp a vállamat veregetem dícsérő szavak kíséretében.)
Ez a recept is – az eddigiekhez hasonlóan – kevés hozzávalót kíván és közepesen munkás elkészíteni. Lássuk!

Hozzávalók:

Pite alaphoz:
•200 g mandula
•40 g rizsszirup
•30 g kókuszolaj

Pudinghoz:
•300 ml rizstej tej + 30 g rizstej a puding elkeveréséhez
•20 g kukorica keményítő
•1 tk vanília őrlemény
•30 g barna cukor

Elkészítés:

♥ Elsőként a pite alapot készítem el.
♥ Előmelegítem a sütőt 170 fokra.
♥ A mandulát aprítógépbe rakom és amennyire csak lehet felaprítom. (FONTOS, hogy ne vigyem túlzásba, mert nem vajat akarok készíteni belőle!) Ha kész, hozzáadom a rizsszirupot és az olajat is, majd pár pulzáló mozdulattal éppen hogy csak összedolgozom.
♥ Az így kapott masszát egységesen elosztom a négy piteformámba (ha nem tapadásmentesek, akkor kicsit ki kell oldajozni az oldalaikat), majd belenyomkodom a formák aljába és oldalaiba is. Én úgy szoktam csinálni, hogy először lelapogatom a masszát, utána pedig a közepéről kezdve elkezdem lenyomkodni, óvatosan haladva a szélek fele. Mindegyik forma aljába pár darab kerámia sütő golyót helyezek, majd jöhet a sütés. 7 percig sütöm a golyókkal, majd óvatosan eltávolítom őket és további 5 percig sütöm anélkül. Ha elkészültek félreteszem őket hűlni.
♥ Jöhet a puding.
♥ A kukorica keményítőt, a vanília őrleményt és a cukrot összekeverem, majd (folyamatos keverve) hozzáadom a 30 g növényi tejet és csomómentesre keverem (pici tálban szoktam habverőt használva). Egy edényben felforralom a 300 ml növényi tejet. Ha forr, leveszem a tűzről, folyamatos kevergetés mellett hozzáadom a kukorica keményítős keverékemet, újra felforralom és forrástól számítva további 1 percig főzöm. A kész pudingomat a formákba adagolom, majd mehetnek a hűtőbe egyből. Kb 3 óra múlva fogyaszthatók is. A formából eltávolítva tálalom őket!

Add a szíved, ha tetszett a vegán mandulás mini piték házi vanília pudinggal receptem és persze fordulj hozzám bátran, ha kérdésed vagy észrevételed van!
Megtalálsz instagramon és pinteresten is. Jelölj meg, ha elkészítetted a receptem ♥ #foolforplants

Comments are closed.

Pin It