Ki ne szeretné a nutellát? De most komolyan! Régen, amikor a közelébe jutottam, többnyire ahhoz sem volt türelmem, hogy kenyérre kenjem, csak fogtam egy kiskanalat és túrtam befele. Gondolom ezzel nem voltam egyedül (vagyis remélem, hogy nem..:D). És ha boltban kapható, akkor házilag is el lehet készíteni, szóval muszáj voltam kísérletezni!

Ez nem az első alkalom, hogy a házi gyártmányhoz fordultam, de az elején valamiért nem sikerült úgy, ahogy elterveztem. Fogok még próbálkozni, mert biztos vagyok benne, hogy többféleképpen is el lehet készíteni, de ez a verzió már átment a rostán!

Kóstoljátok és imádjátok!

Hozzávalók:

•350 g törökmogyoró
•40 g datolyaszirup
•100g növényi tej
•175 g 54%-os vegán étcsokoládé pasztilla
•30 ml kókuszolaj

Elkészítés:

♥ Felmelegítem a sütőt 180 fokra. A mogyorót tepsibe helyezem szétterítve és az előmelegített sütőbe teszem kb. 10 percre (a hőfok és a sütési idő sütőnként eltérő lehet). Figyelni kell rá, mert könnyű odaégetni, meg kell találni azt a percet, amikor már rendesen megpirult és akkor kivenni.
♥ Hagyom hűlni picit és amikor már meg tudom fogni, akkor egy tiszta konyharuhába öntöm és egymáshoz dörzsölve megszabadulok a héjuktól amennyire csak lehet.
♥ Egy kerámia vagy üveg tálban kimérem a csokoládét és a kókuszolajat, majd vízgőz fölé helyezve a tálat (ne érje az alját a víz akkor sem, ha már menetközben felforrt), gyakori kevergetés mellett megolvasztom.
♥ Ha kész, késes aprítóba teszem a törökmogyorót és addig aprítom, amíg port nem kapok. (Akinek a gépe képes vajat készíteni a mandulából, az készítsen azt, nekem egyelőre nem sikerült!) Ez egy hosszú folyamat. Amikor szükséges megállítom a gépet és lekaparom az oldalára ragadt mandulát, majd folytatom tovább.
♥ Ha megvagyok, mehet bele a tej és a datolyaszirup. Összedolgozom. Végül jöhet az olvasztott csokoládé, és ha azt is jól elkevertem benne, mehet az üvegbe.
♥ Jól zárható üvegben és hűtőben tárolom. Kicsit meg fog keményedni emiatt. Ha a puhább állagot kedvelitek, csak vegyétek ki 30 perccel a fogyasztás előtt, úgy kellőképp visszapuhul.

Add a szíved, ha tetszett a vegán nutella receptem és persze fordulj hozzám bátran, ha kérdésed vagy észrevételed van!
Megtalálsz instagramon és pinteresten is. Jelölj meg, ha elkészítetted a receptem ♥ #foolforplants

Comments are closed.

Pin It