Bár nem most van a szezonja, nagyon megkívántam a padlizsánkrémet. Ha már így alakult, nem hagylak ki Titeket sem, megosztom Veletek a receptet.

A fokhagymát mindig kisebb adagokban adom hozzá a krémhez, mert könnyen túl lehet tolni. De ahány ember annyi szokás. Szóval ha többet szeretnétek belerakni, csak bátran!

Hozzávalók:

•2 db padlizsán
•1 nagyobb gerezd fokhagyma
•1 ek olívaolaj
•3 ek vegán majonéz
•1/2 ek citromlé
•só, bors

Elkészítés:

♥ Előmelegítem a sütőt 170 fokra.
♥ A padlizsánokat megmosom és sütőpapírral bélelt tepsire helyezem.
♥ Kb. 30 percig sütöm az egyik oldalukat, majd további 30 percig a másikat (a hőfok és a sütési idő sütőnként eltérő lehet, nyugodtan szurkodjátok meg őket menet közben, hogy lássátok hogy állnak, elkészültek-e). Ha elkészültek, hagyom őket kicsit kihűlni. Amikor már kézzel meg lehet őket fogni anélkül, hogy megégetné az ujjaimat, levágom a végüket és lehúzom a héjukat, végül szűrőbe teszem a húsukat. Kb. 20 percig pihentetem őket, majd átteszem késes aprítóba. Hozzáadom a megpucolt fokhagymát, az olívaolajat, a majonézt és a citromlevet, majd megfűszerezem és jól összeaprítom. (Ha már sorrendről beszélünk, előbb az olajat adjátok hozzá és csak utána a majonézt, így nem ragad rá a kanálra és maradéktalanul az is belekerülhet, nem kell kapargatni.)
♥ A kapott krémet megkóstolom és ha rendben van a fűszerezés, akkor átteszem egy jól zárható üvegedénybe. Hűtőben tárolom.

Add a szíved, ha tetszett a vegán padlizsánkrém receptem és persze fordulj hozzám bátran, ha kérdésed vagy észrevételed van!
Megtalálsz instagramon és pinteresten is. Jelölj meg, ha elkészítetted a receptem ♥ #foolforplants

Comments are closed.

Pin It