Minden Karácsony előtt eltervezem, hogy valamilyen kézzel készített ajándékot adok majd, de sajnos valahogy mindig meghiúsul. Idén azonban nem, mert rátaláltam az igazira, amivel nem tudok mellélőni. Annyira kedves, annyira szép és annyira, de annyira finom!

Akár egy last minute ajándéknak is elmennek ezek a csoki kockák, mert nagyon gyorsan elkészíthetők és egy kis kreativitással igen esztétikus köntösbe öltöztethetők.

Hozzávalók:

•200 g vegán étcsokoládé
•40 g eritrit porcukor
•50 g keserű kakaópor
•fa pálcikák

Elkészítés:

♥ Kimérem az étcsokoládét és kerámia-, vagy üveg tálba teszem.
♥ Vízgőz fölé helyezve a tálat, gyakori kevergetés mellett megolvasztom a csokoládét, majd a gőzről levéve belekeverem először az eritritet, aztán a kakaóport.
♥ Csomómentesre dolgozom, majd szilikon jégkocka formákba adagolom. (Nekem mélyebb formám van, 15 db lett bebőle.) Belehelyezem a pálcikákat, megszóróm amivel szeretném és mehet is a hűtőbe. (Érdemes olyan díszítést rakni rá, ami elolvad majd, vagy nagyon megpuhul.)
♥ Egy órát hagyom állni a forró csoki kockákat, majd óvatosan kiforgatom őket a formából és indulhat a csomagolás.
♥ Száraz, hűvös helyen tárolom, de nem a hűtőben!
♥ Az adagolás Rátok van bízva. Keverjetek 2-3 kockát 1,5 dl forró növényi tejbe és élvezzétek a forró csoki ízét, vagy rakjatok 1 kockát ugyanennyi növényi tejbe és igyatok egy finom kakaót!

Add a szíved, ha tetszett a vegán pálcikás forró csokoládé kockák receptem és persze fordulj hozzám bátran, ha kérdésed vagy észrevételed van!
Megtalálsz instagramon és pinteresten is. Jelölj meg, ha elkészítetted a receptem ♥ #foolforplants

Comments are closed.

Pin It