A leves főzésre valamiért nehezebben veszem rá magam, pedig amikor elfogyasztok egy nagy tányérral mindig rájövök, hogy mennyire jó lenne gyakrabban enni. Úgyhogy eldöntöttem (remélem tartom is majd ezt az elhatározást), hogy a jövőben gyakrabban készítek majd, jobban beleásom magam a leves univerzumba.

Azt vettem észre, hogy egyre változatosabban próbálok fűszerezni. Nem vagyok egy vegetás ember, többnyire lecsavargatom az aktuálisan elképzelt fűszerek tetejét és különböző kombinációban beszippantgatom az illatokat, amíg meg nem találom a számomra tökéleteset. Nem mindig járok sikerrel. A séfek nyilván tudják, hogy mihez mi megy a legjobban, de én így tanítom magam. Viszont ez egy igazán erőteljes és finom fűszerezésű levesre sikerült…mutatom is!

Hozzávalók:

•kb. 500 g édesburgonya
•kb. 250 g sárgarépa
•2 db kisebb fej vöröshagyma
•2 db nagyobb gerezd fokhagyma
•1 púpos tk kakukkfű
•1 hüvelykujjnyi gyömbér (friss)
•1/2 lime leve
•só, bors

Elkészítés:

♥ Előkészítem a hozzávalókat: az édesburgonyát, a sárgarépát, a vöröshagymát, a fokhagymát és a gyömbért megszabadítom a héjától, majd a gyömbér kivételével mindet fel is kockázom.
♥ Olívaolajon üvegesre pirítom a vöröshagymát, majd hozzáadom a fokhagymát is és a fűszereket, ráreszelem a gyömbért és picit még pirítom őket.
♥ Jöhet a répa és a burgonya. Ha nagyon nem lenne alattuk folyadék, öntök alájuk egy kis vizet, de csak keveset, hogy ezeket is alaposan megpiríthassam. Ha kész, annyi vizet öntök rá, hogy bőségesen ellepje és addig főzöm, míg minden meg nem puhul.
♥ Hagyom kicsit hűlni, majd megy minden a turmixba (nekem több körben fér a gépbe). Itt rajtam áll, hogy mennyire akarom krémesre, vagy éppen hígabbra, és igazából kész is. Ilyenkor mindig megkóstolom, hogy elég fűszeresnek találom-e.
♥ Dióval vagy tökmaggal szoktam tálalni.

Add a szíved, ha tetszett a vegán répás édesburgonya krémleves receptem és persze fordulj hozzám bátran, ha kérdésed vagy észrevételed van!
Megtalálsz instagramon és pinteresten is. Jelölj meg, ha elkészítetted a receptem ♥ #foolforplants

Comments are closed.

Pin It