Pár hete mindig akad a fagyasztóban néhány sajttorta, így ha valami édesre vágyunk, csak előveszünk egyet, hagyjuk kiengedni és már fogyasztható is.

A recept éppen ezért 4 db 12-es formához készült és bár még nem próbáltam ugyanezt a mennyiséget nagyobb formában, az a sejtésem, hogy kb. egy 18-asat töltene meg.

Hozzávalók:

Az aljához:
•125 g mandula
•50 g kókuszreszelék
•40 g agavé szirup

A töltelékhez:
•400 g kesudió (3 órára beáztatva)
•50 g narancslé
•1 tk vanília őrlemény
•60g agavé szirup
•30 g konzerves kókusztej (én a szírosabbat szoktam használni)
•3 ek kókuszolaj

A tetejéhez:
•350 g eper (eddig még csak fagyasztottal tudtam készíteni)
•40 g agavé szirup
•30 ml víz
•1 csapott tk agar-agar

Elkészítés:

♥ Először az aljukat szoktam elkészíteni. Akkor állok neki, amikor már 2 órája ázik a kesudió, mert így pont egymás után készülhetnek majd a rétegek.
♥ Előmelegítem a sütőt 170 fokra. A formákat kibélelem sütőpapírral. Késes aprítóba teszem a mandulát, a kókuszreszeléket és az agavé szirupot és összeaprítom. Az így kapott mennyiséget egységesen elosztom a formákban és jól belenyomkodom az aljukba. (Mivel én sütőgolyókat használok, így a tetejükre újabb sütőpapírt helyezek, arra pedig ráöntöm a golyókat.) Mehetnek is a sütőbe! Kb. 10-12 percig hagyom bent, majd kiveszem, eltávolítom a golyókat és a tetejükön lévő sütőpapírt, majd hagyom teljesen kihűlni. (A hőfok és a sütési idő sütőnként eltérő lehet.)
♥ A töltelékhez minden hozzávalót a késes aprítóba helyezek és addig darálom, még krémet nem kapok. A kész krémet egységesen eloszlatom a négy formácskában és mindet berakom a fagyasztóba. 3 órát szoktam pihenni hagyni, majd elkészítem az utolsó réteget is.
♥ A fagyasztott epret kicsit hagyom kiengedni, majd a levével együtt, az agavé sziruppal összekeverve egy edényben elkezdem felforralni. Amíg melegszik, a vizet összekeverem az agar-agarral (mindig habverőt használok és langyos vizet) és hozzáadom az eperhez. Gyakori kevergetés mellett megvárom míg felforr, utána még pár percig kevergetem, majd leveszem a tűzről és hagyom hűlni. Amikor már csak kézmeleg, előveszem a fagyasztóból a formákat és szétoszlatom a tetejükön az eperkrémemet. Gyorsan visszarakom őket a fagyasztóba még egy órára és kész is.
♥ Mindig kiengedem fogyasztás előtt. Ha előző nap már tudom, hogy másnap szeretnék majd enni, akkor átteszem a hűtőbe, ha azonnal megkívánom, akkor pedig szobahőmérsékleten pihentetem kb. 30 percet éééés nyami!

Add a szíved, ha tetszett a vegán sajttorta receptem és persze fordulj hozzám bátran, ha kérdésed vagy észrevételed van!
Megtalálsz instagramon és pinteresten is. Jelölj meg, ha elkészítetted a receptem ♥ #foolforplants

Comments are closed.

Pin It