Tipikus őszi-téli nassolnivaló, és az az illat, amit sütés közben áraszt… jobb, mint egy illatgyertya, átjárja az egész lakást. Igazából nem is nagy ördöngősség elkészíteni.

Hozzávalók:

•2 db alma (valamilyen piros, édesebb fajta)
•őrölt fahéj

Elkészítés:

♥ A sütőt előmelegítem 100 fokra.
♥ Az almákat alaposan megmosom, kimagozom (ez egyáltalán nem kötelező, de én így jobban szeretem), majd olyan vékonyra vágom amennyire csak lehetséges. Itt megjegyezném, hogy próbálkoztam uborkaszeletelővel, de nekem azzal túl vékony lett, úgyhogy maradt a szemmérték és a nem ninja szintű szeletelőképességem.
♥ Két nagy tepsit kibélelek sütőpapírral, majd felsorakoztatom az almaszeleteket egymás mellé úgy, hogy ne érintkezzenek. Ezután megszórom fahéjjal. Ha valakinek nem fontos, hogy cukormentes legyen, tehet rá egy kis kókuszcukrot is. (Kipróbáltam, mindenhogy finom, de a kókuszcukor ad egyfajta karamellás ízvilágot neki.)
♥ A tepsiket berakom a sütőbe az egyiket a legfelső fokra, a másikat a legalsóra és egy órán keresztül hagyom sülni az almákat. Egy óra elteltével kiveszem a tepsiket, megforgatok minden egyes almaszeletet, majd visszarakom a tepsiket, de nem ugyanúgy. Amelyik eddig felül volt az alulra megy, amelyik alul volt az felülre. Újabb egy órán át sütöm őket. Utána megemelem a sütési hőfokot 120 fokra és még 10-10 percet sütöm (újra helyet cserélnek a tepsik egymással 10 percnél), hogy ropogós legyen mindegyik szirom. Akkor vagyok kész, ha az egyik almaszirmot kiveszem a sütőből (hagyom hűlni) és 2-3 perc múlva ropogós, mikor beleharapok. Egy nagyon fontos: a sütési idő az almaszirmok vastagságától függ, nem lehet pontosan meghatározni, szóval én gyakorta ránézek (nem nyitogatom a sütőajtót). Ha hamarabb kész van, vegyétek ki, ha tovább kell sütni, süssétek tovább!:)
♥ Lezárt üvegedényben tárolom. Az a tapasztalatom, hogy ha hűtőbe rakom ropogós marad, de két napnál tovább még nem bírta nálunk, mert mindig elfogyott ❤️

Add a szíved, ha tetszett a vegán sült almaszirom receptem és persze fordulj hozzám bátran, ha kérdésed vagy észrevételed van!
Megtalálsz instagramon és pinteresten is. Jelölj meg, ha elkészítetted a receptem #foolforplants

Comments are closed.

Pin It