Amikor vendégek jönnek hozzánk de nincs elég időm készülni, akkor bizony a galette a legjobb barátom. Gyorsan elkészül, mennyei az íze és nem utolsó sorban mutatós. Nálunk nem maradhat süti nélkül senki! (4 db galette készül ebből a receptből.)

Hozzávalók:

A tésztához:
•300 g teljes kiőrlésű királybúza liszt
•200 g vegán margarin
•75 g hideg víz
•3 ek eritrit porrá őrölve (40g)

A töltelékhez:
•4-5 darab ringló szilva
•20 g eritrit (nem őrölt)
•1 tk őrölt fahéj
•1 ek kukoricakeményítő (opcionális)

Elkészítés:

♥Mielőtt bárminek is nekikezdenék, fél órára hűtőbe rakom az eleve hideg vizemet. A tésztakészítéshez fontos a gyorsaság és hogy hideg maradjon a tésztánk, a kéz melege itt nem a barátunk.
♥ Amikor letelt a fél óra, egy tálban összekeverem a lisztet a cukorral, majd hozzácsípkedem a margarint és gyors kézmozdulatokkal összedolgozom. (Nem kell gyúrni) Ha kész, jöhet a hideg víz, gyorsan összedolgozom, (minimálisan összegyúrom, csak hogy összeálljon, de nem kell, hogy teljesen homogén legyen, ha valahol marad benne margarin darabka, azzal semmi baj!) 4 részre osztom, mindből egy-egy golyót formázok, folpackba csomagolom és már rakom is vissza a hűtőbe, minimum 45 percre!
♥ 45 perc elteltével, a szilvákat félbevágom, a magjukat eltávolítom és vékony cikkekre szeletelem. Egy tálban összekeverem a szeleteket a cukorral és a fahéjjal (ha nagyon lédús a szilva, hozzá lehet keverni kb. 1 ek kukoricakeményítőt is, de nekem anélkül is tökéletesen működött) és félreteszem.
♥ Előmelegítem a sütőt 170 fokra. A kész tésztákat egyesével veszem ki a hűtőből és nyújtom ki lisztezett felületen (kb 3-4 mm vastagságúra). A közepükbe belerakom a szilvaszeleteket (egymás mellett elhelyezve, egy kört leírva), majd felhajtom a tészták szélét és mehetnek a sütőpapírral kibélelt tepsibe. A felhajtott tésztákat egy kis vízzel vagy olajjal megkenem, cukorral az egészet megszórom, majd berakom a sütőbe és kb. 40 percig sütöm, vagy, amíg aranybarna nem lesz a tészta (a hőfok és a sütési idő sütőnként eltérő lehet)!

Add a szíved, ha tetszett a vegan szilvás galette receptem és persze fordulj hozzám bátran, ha kérdésed vagy észrevételed van!
Megtalálsz instagramon és pinteresten is. Jelölj meg, ha elkészítetted a receptem #foolforplants

Comments are closed.

Pin It