Egész múlt héten csokikreatívkodtam és nagyon jó élmény volt. Ez a táblás csoki vonal engem eleve vonzott és abból is inkább az a kakaóvajas-kakaóporos verzió. Szóval nekiálltam kísérletezgetni. Nagyon fun, Nektek is ajánlom!

Most, hogy képes vagyok táblába zárt boldogságot is előállítani, teljesen szuperhírónak érzem magam.
Egy ilyen fincsiség mindig kedves meglepetés és az sem utolsó, hogy teljesen személyreszabható. Sokat kísérleteztem vele és az utolsó adag lett az igazi. Olyan, mintha elolvadna a számban. Jó érzés enni, jó érzés az ízlelőbimbómnak, egyszerűen: WOW!
Persze ebből sem jó töménytelen mennyiséget megenni, főleg mert a kakaópornak van egy alap koffeintartalma, de ez a bolti csokikra is igaz.

Az én csokiformám töltőmérete kb.: 9,5 cm széles, 18,5 cm hosszú és 1 cm mély.

Hozzávalók:

•60 g kakaóvaj pasztilla
•30 g agave szirup
•25 g keserű kakaópor
•1 narancs héja (mindig ügyelek rá vásárláskor, hogy fogyasztható legyen a héja)
•20 g kandírozott narancs

Elkészítés:

♥ Egy kis tálban kimérem a kakaóport és belereszelem a megmosott narancs héját, majd összekeverem.
♥ Egy másik tálban (kerámia vagy üveg) kimérem a kakaóvajat és az agave szirupot.
♥ Vízgőz fölé helyezve a tálat (ne érje az alját a víz akkor sem, ha már menetközben felforrt), gyakori kevergetés mellett megolvasztom a kakaóvajat és a szirupot, majd a gőzről levéve belekeverem a kakaóport.
♥ Az így kapott csokit egy spatula segítségével beleöntöm a szilikonformámba és rászóróm a kandírozott narancsot, majd beteszem a hűtőbe. Minimum egy órát hagyom állni, ha megdermedt, fogyasztható is. A hűtőben tárolom jól zárható üvegedényben.

Tipp:
– Ha ajándékba szánod valakinek, akkor amikor elkészültél a csokival és bekerült a hűtőbe várj 10 percet és csak utána szórd meg a kandírozott naranccsal. Így nem süllyed le az aljára, hanem szépen, láthatóan fent marad a felszínén, de mégis beleragad annyira, hogy ne essen majd le! Ha úgy látod valamelyik nem ragaszkodik eléggé, csak nyomkodd meg picit az ujjaiddal és meg is van oldva.

Add a szíved, ha tetszett a vegán táblás narancsos csokoládé házilag receptem és persze fordulj hozzám bátran, ha kérdésed vagy észrevételed van!
Megtalálsz instagramon és pinteresten is. Jelölj meg, ha elkészítetted a receptem ♥ #foolforplants

Comments are closed.

Pin It