Ezek a golyóba zárt ízek valahogy mindig annyira finomak! Arról nem is beszélve, hogy többnyire nem is készülnek órákig. Ez a zserbó golyó például – ha a csokinak a dermedési idejét nem számolom – kb 30 perc alatt elkészül. Ki szeretne gyorsan finomat? Finomat? Nem is! Mennyeit!

A hozzávalók közt megtalálható a vegán keksz. Ez lehet házi, vagy bolti is, a lényeg, hogy valamilyen egyszerű ízesítésű kekszet használjatok hozzá, pl.: sima vaníliásat (ne csokisat, vagy egyéb ízűt).

A receptből kb 11 db golyócska készül, ami tökéletes mennyiség, hiszen egyet rögtön be is lehet falni ellenőrzés gyanánt!

Hozzávalók:

Golyókhoz:
•170 g vegán keksz
•170 g dió (felhasználás előtt mindig átválogatom az esetleges héjdarabkák miatt)
•120 g sárgabarack dzsem

Csokiréteghez:
•110 g vegán étcsokoládé
•1 ek kókuszolaj

Elkészítés:

♥ A kekszet és a diót késes aprítóba teszem és összedarálom.
♥ Átöntöm egy tálba, majd hozzáadom a dzsemet és egy spatulával összekeverem. (Nem szoktam hozzáadni elsőre mind a 120 grammot, először megnézem kicsit kevesebbel, mert a dzsemek is eltérőek lehetnek. Jól formázható golyót kell kapnom, akkor jó az állaga.)
♥ A masszámból enyhén nedves kézzel tetszőleges méretű golyókat formázok (kb. 10-11 db-ot) és hűtőbe rakom őket.
♥ Kibélelek egy tepsit sütőpapírral.
♥ Kimérem az étcsokoládét és kerámia-, vagy üveg tálba teszem.
♥ Vízgőz fölött, gyakori kevergetés mellett megolvasztom a csokit és az olajat, ezután a gőzről levéve a tálat egyesével belemártom a golyókat, majd mindegyiket a sütőpapírral kibélelt tepsimbe helyezem. Fontos, hogy ne érjenek egymáshoz!
♥ A tepsit hűtőbe teszem, hogy megdermedjen rajtuk a csoki. Fél óra múlva már fogyaszthatók is a zserbócskák! Lezárt edényben, hűtőben tárolom őket.

Add a szíved, ha tetszett a vegán zserbó golyó receptem és persze fordulj hozzám bátran, ha kérdésed vagy észrevételed van!
Megtalálsz instagramon és pinteresten is. Jelölj meg, ha elkészítetted a receptem ♥ #foolforplants

Comments are closed.

Pin It